Streefbedrag behaald

Wil jij bijdragen aan de operatie van Sully?

Opgehaald

1.516
101% bereikt van het totaalbedrag € 1.500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Veel rashonden hebben door hun uiterlijk grote medische problemen. Zo ook Sully, een Engelse Bulldog reu van bijna twee jaar. Hij is afgestaan door zijn eigenaren, omdat zij niet de kennis en de financiële middelen hadden om de medische problemen van Sully op te lossen. 

De hond was ziek en dus zijn we direct nadat hij was afgestaan met hem naar de dierenarts gegaan. Daar bleek nogal wat aan de hand te zijn met Sully. Om te beginnen had hij een fikse oorontsteking en waren al zijn neusplooien ontstoken. Door zijn extreem korte neus lijdt hij ook aan het Brachycephalic airway Obstructive Syndrome, ofwel BOS. Hierdoor kost het Sully heel veel moeite om door zijn neus te ademen. Daarnaast had hij een maag/darm probleem waardoor hij vaak moet braken. Arme Sully voelde zich echt heel naar!

En toen...

Zijn we natuurlijk meteen begonnen met het behandelen van de ontstoken neusplooien. Ook is er uitgezocht waardoor de oorontsteking precies werd veroorzaakt zodat dit met de juiste medicatie behandeld kon worden. De dierenarts vertelde ons dat de ademhalingsproblemen verholpen kunnen worden met een operatie. De oorzaak van het maag/darmprobleem moet nog verder onderzocht worden. Hiervoor gaan we naar een dierenkliniek die gespecialiseerd is verschillende soorten ‘bulletjes’ en hun rasverwante problemen in Sleeuwijk. Je begrijpt het al: er zullen nog heel wat dierenartsafspraakjes bijkomen. Arme Sully is dan ook een ontzettende pechvogel! 

Het kostenplaatje

Uiteraard willen wij (en het gastgezin waar hij nu verblijft) Sully de beste zorg geven die hij nodig heeft.
Maar daar hebben we veel geld voor nodig. Daarom zijn we op zoek naar mensen die Sully ook een warm hart toedragen en ons willen helpen om de onderzoeken en operatie die nodig is te kunnen betalen.

Het eerste consult bij de specialist heeft rond de €130,00 gekost. De operatie om zijn ademhalingsproblemen op te lossen is begroot op ongeveer € 1.000,00. Daar komt het maagonderzoek nog bij en dan hebben we het nog niet gehad over de nazorg van onze dierenarts en de medicijnen die hij nodig gaat hebben. We rekenen op een totaalbedrag van rond de € 1.500,00.

Wij gaan er van uit dat we met jouw hulp kunnen zorgen dat Sully gezond wordt. Namens Sully heel erg bedankt voor je donatie!