Hoe gaat het nu met David en Goliath?

17 juni 2020 11:30

Wij zijn overweldigd door het aantal donaties dat wij hebben gekregen voor de honden en willen jullie enorm bedanken. Hierdoor kunnen wij David en Goliath alle zorg bieden die zij nodig hebben. Wekelijks komt de dierenarts op bezoek en David zijn herstel zal nog lang duren. Het geld dat overblijft komt geheel ten goede aan alle andere dieren die hulp en medische zorg nodig hebben, dit gunnen wij ieder dier. En dankzij jullie is dit allemaal een stuk makkelijker geworden, waarvoor nogmaals enorme dank! Bij deze geven wij graag een update hoe het nu met dit lieve tweetal gaat.

David gaat gelukkig in kleine stapjes vooruit, maar heeft helaas nog wel een lange weg te gaan. Zijn klitten zijn eraf geknipt en hij moet 2 tot 3 keer per week gewassen worden met speciale shampoo, omdat hij veel last heeft van huidschilfering. Hij krijgt hierbij pijnstilling voor zijn gewrichten en antibiotica voor zijn huid, naast speciale dieetvoeding. Zijn huid wordt gelukkig al rustiger en zijn eetlust is goed. Inmiddels is hij al 4,3 kg aangekomen! Elke dag voelt hij zicht een stukje energieker en vrolijker en dat doet ons enorm goed. Wanneer hij goed is aangekomen, gaan we volgende week werken aan zijn spieropbouw door middel van een loopband, in de hoop dat hij pijnvrij en beter kan bewegen in de toekomst. Verdere updates volgen op onze Facebookpagina.


Ook Goliath had veel klitten in zijn vacht en was ondervoed bij binnenkomst. Zijn gebit was in hele slechte staat, waarbij zijn kaakbot bloot lag (wat een pijn moet dit gedaan hebben). Inmiddels zijn de helft van zijn tanden eruit gehaald en binnenkort volgt de andere helft. Daarna is het een kwestie van goede nazorg en voeding. Gelukkig is ook Goliath al 1,6 kg aangekomen.

Een nieuw thuis voor Goliath

Omdat Goliath al op leeftijd is hebben wij ervoor gekozen voor hem alvast een nieuwe baas te zoeken. David en Goliath zijn oké met elkaar, maar geen beste vrienden. Daarnaast heeft David nog een lange weg te gaan en gunnen wij Goliath alvast een warm en liefdevol thuis. Misschien bij jou? Bekijk zijn profiel op ikzoekbaas.nl hier.