David en Goliath hebben dringend jouw hulp nodig!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

David en Goliath hebben een lange weg te gaan

Bij Dierentehuis Kennemerland kwamen afgelopen week twee ernstig verwaarloosde honden binnen. Het gaat om een Duitse Herder en een Schapendoes die op aandringen van de dierenpolitie zijn afgestaan door de eigenaar. Vooral de herdershond is er zeer slecht aan toe. We doen ons uiterste best het vriendelijke duo er weer bovenop te krijgen.

David is er slecht aan toe

We hebben de honden bij binnenkomst David en Goliath genoemd. David, de Duitse herder van 6 jaar oud, woog bij binnenkomst nog maar 28,4 kilo, terwijl hij zo’n 45 kilo zou moeten wegen. Verder heeft hij een waslijst aan klachten: smetplekken tussen zijn huidplooien, kale plekken (waarschijnlijk door een bacterie), stukken vervilte vacht, heupdysplasie, artrose in zijn rug, geen bespiering meer, een uitgedroogd oog en ontstoken voeten. De komende tijd krijgt hij intensieve, medische en liefdevolle zorg van onze medewerkers. Hij wordt gewassen met een speciale shampoo, krijgt gedoseerd speciale voeding, zalf voor zijn ogen, pijnstilling en alles wat nog meer nodig is.

 

Goliath zonder tanden en kiezen

Ook Goliath, de schapendoes van ruim 11 jaar oud, heeft veel extra zorg nodig. Hij woog slechts 15 kilo en hoort tussen de 20 en 25 kilo te wegen. Zijn gebit is in zo’n slechte conditie, dat al zijn tanden en kiezen er op een later moment uitmoeten. Op dit moment kan dat niet, omdat Goliath te mager is om onder narcose te kunnen. Zonder gebit zal hij minder pijn hebben en alsnog zacht voer goed kunnen eten. Zijn gebit is helaas niet meer te redden.

  

Vriendelijk duo

Zoals we vaker hebben meegemaakt bij verwaarloosde honden, is ook dit duo ontzettend vriendelijk. De komende tijd ontfermen onze medewerkers zich over hen en zullen ze nog niet ter adoptie worden gesteld. Als ze goed opknappen plaatsen we ze op www.ikzoekbaas.nl. Voor die tijd zullen wij updates delen over deze lieve reuen op onze Facebookpagina. Na enkele dagen liefdevolle goede zorg van onze medewerkers zien ze er gelukkig al weer ietsje blijer uit. 

  

Help jij mee?

Maar we zijn er nog lang niet. Het herstel gaat lang duren en deze intensieve zorg kost veel geld. Help jij ons mee?


Bekijk alle

Hoe gaat het nu met David en Goliath?

17-06-2020 | 11:30 Uur
Wij zijn overweldigd door het aantal donaties dat wij hebben gekregen voor de honden en willen jullie enorm bedanken. Hierdoor kunnen wij David en Goliath alle zorg bieden die zij nodig hebben. Wekelijks komt de dierenarts op bezoek en David zijn herstel zal nog lang duren. Het geld dat overblijft komt geheel ten goede aan alle andere dieren die hulp en medische zorg nodig hebben, dit gunnen wij ieder dier. En dankzij jullie is dit allemaal een stuk makkelijker geworden, waarvoor nogmaals enorme dank! Bij deze geven wij graag een update hoe het nu met dit lieve tweetal gaat. David gaat gelukkig in kleine stapjes vooruit, maar heeft helaas nog wel een lange weg te gaan. Zijn klitten zijn eraf geknipt en hij moet 2 tot 3 keer per week gewassen worden met speciale shampoo, omdat hij veel last heeft van huidschilfering. Hij krijgt hierbij pijnstilling voor zijn gewrichten en antibiotica voor zijn huid, naast speciale dieetvoeding. Zijn huid wordt gelukkig al rustiger en zijn eetlust is goed. Inmiddels is hij al 4,3 kg aangekomen! Elke dag voelt hij zicht een stukje energieker en vrolijker en dat doet ons enorm goed. Wanneer hij goed is aangekomen, gaan we volgende week werken aan zijn spieropbouw door middel van een loopband, in de hoop dat hij pijnvrij en beter kan bewegen in de toekomst. Verdere updates volgen op onze Facebookpagina. Ook Goliath had veel klitten in zijn vacht en was ondervoed bij binnenkomst. Zijn gebit was in hele slechte staat, waarbij zijn kaakbot bloot lag (wat een pijn moet dit gedaan hebben). Inmiddels zijn de helft van zijn tanden eruit gehaald en binnenkort volgt de andere helft. Daarna is het een kwestie van goede nazorg en voeding. Gelukkig is ook Goliath al 1,6 kg aangekomen. Een nieuw thuis voor Goliath Omdat Goliath al op leeftijd is hebben wij ervoor gekozen voor hem alvast een nieuwe baas te zoeken. David en Goliath zijn oké met elkaar, maar geen beste vrienden. Daarnaast heeft David nog een lange weg te gaan en gunnen wij Goliath alvast een warm en liefdevol thuis. Misschien bij jou? Bekijk zijn profiel op ikzoekbaas.nl hier.